Kleine tuin

Home » Inspiratie kleine tuin

Richt jouw kleine tuin geheel naar wens in met deze inspiratie

Doe inspiratie op en richt uw kleine tuin in zoals u voor ogen heeft. Het kan lastig zijn om een kleine tuin in te richten. Door de beperkte ruimte moet u soms passen en meten om tot een mooi geheel te komen. Echter zijn er genoeg ideeën om van uw kleine tuin een ontspannen plek te maken. Gebruik de gehele oppervlakte door ook wanden te gebruiken en in de hoogte te werken. Zorg voor een comfortabele zitplaats die zowel gebruikt kan worden voor dineren als relaxen. Of doe inspiratie op om van uw prachtige patio een kleine tuin te maken waar u kunt genieten van voldoende schaduw.

Doe inspiratie op en maak een kleine verticale tuin

Horizontaal tuinieren is voor ons zeer vanzelfsprekend, maar heeft u er al eens over nagedacht om ook verticaal te tuinieren? Hiermee bespaart u ruimte zonder in te hoeven leveren op de hoeveelheid groen die u graag in uw tuin ziet. Verticaal tuinieren verwezenlijkt u snel met behulp van een speciaal wandsysteem of een pergola. Laat planten die makkelijk de hoogte in groeien langs deze rekken groeien. Een ander groot voordeel van deze manier van tuinieren naast dat het ruimte bespaart, is dat het voor veel schaduw zorgt. Perfect voor warme zomerdagen!

Benieuwd naar onze top collectie grassen?

Vraag da nu een gratis stalenpakket aan!

Inspiratie voor een groene ondergrond in uw patio of kleine tuin

Een groene ondergrond is natuurlijk prachtig, maar wanneer u een kleine tuin of patio heeft is het plaatsen van grasmaten veel gedoe. Kunstgrasgigant biedt hiervoor de perfecte oplossing. Onze kunstgrassen zien er niet alleen natuurlijk uit, ze zijn ook in verschillende kleuren en lengtes verkrijgbaar. Wanneer u een kleine tuin heeft, wordt uw kunstgras gewoon op maat gesneden. Met deze creatieve ideeën maakt u van uw kleine tuin een prettige plek.

Kies voor een kleurenpallet dat goed op elkaar aansluit

Een van de ideeën om uw kleine tuin op een geschikte manier in te richten is door rekening te houden met het kleurgebruik. Door neutrale tinten met frisse kleuren te combineren, lijkt uw tuin een stukje groter. Laat grote kleurvlakken in donkere kleuren vooral links liggen en kies voor een natuurlijke look en lichte kleuren. Mocht u een donkerdere kleur willen, kies er dan eentje en laat deze terugkomen in de details van uw inrichting. Met deze inspiratie zorgt u ervoor de uw kleine tuin of patio één mooi geheel wordt.

Zorg voor een comfortabele zitplaats

Ook in een kleine tuin of patio mag een comfortabele zitplaats niet ontbreken. Kies uit een mooi bankje of een stoel die u aankleedt met kussen in de door u gewenste kleur. Ook is het een erg leuke oplossing om een bankje/muurtje te metselen en deze aan te kleden met kussen en plaids voor het comfort. U kunt er zelfs voor kiezen om de voorzijde van dit bankje/muurtje aan te kleden met tegeltjes in een uniek patroon.

Kies voor bloem- en plantenbakken in plaats van borders met beplanting

Wanneer u een grote tuin heeft, is het erg mooi om langs uw gazon een grote border met beplanting te plaatsen. Echter is hier vaak geen ruimte voor wanneer u slechts een kleine tuin of patio heeft. Aankleden met planten is geen enkel probleem, want met bloem- en plantenbakken zorgt u ook voor een mooie groene aankleding. Heeft u te weinig ruimte om deze op de grond te plaatsen? Met leuke hangpotten kunt u ook de hoogte in werken.

Doe de nodige inspiratie op

U vindt eenvoudig inspiratie of ideeën voor uw kleine tuin of patio via onze website. Heeft u de tuin inspiratie gevonden waar u naar op zoek bent? U vraagt eenvoudig een stalenpakket of vrijblijvende offerte aan. Ook kunt u een afspraak maken in een van onze vestigingen. Heeft u vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar op 085 902 03 06.