Zelf aanleggen

Home » Zelf kunstgras aanleggen

ZELF AANLEGGEN

U kunt kunstgras gemakkelijk zelf aanleggen. Op deze pagina vindt u een duidelijk stappenplan waarin wordt uitgelegd hoe u het beste zelf kunstgras kunt aanleggen. Door deze stappen een voor een te volgen, heeft u binnen de kortste keren een prachtig sportveld, mooie tuin of andere locatie met kunstgras dat niet van echt gras te onderscheiden is. Zo wordt zelf kunstgras aanleggen wel heel eenvoudig, nietwaar?

ZELF KUNSTGRAS AANLEGGEN MET ONS 8-STAPPENPLAN

Stap 1: Ondergrond
Stap 2: Stabilisatiedoek
Stap 3: Uitrollen
Stap 4: Snijden
Stap 5: Verbinden
Stap 6: Vastzetten
Stap 7: Opborstelen
Stap 8: Zand strooien


1. Zorg voor een stabiele ondergrond, vlak en drainerend.

Bij een goede waterdoorlatende ondergrond volstaat een onderbouw van 5 – 10 cm zand die goed is aangetrild en uitgevlakt. Indien de ondergrond slecht waterdoorlatend is (bijv. kleigrond), dan is een onderbouw van 15 cm zand gewenst. Zorg ervoor dat deze ook goed is aangetrild.Algemeen: zorg voor een goede ondergrond die is afgewerkt met opsluitbandjes of steen. Houd het zandbed, afhankelijk van de hoogte van het kunstgras, circa 2 cm onder de opsluitrand of het straatwerk. Voor optimale veiligheid onder speeltoestellen zijn er matten verkrijgbaar van verschillende diktes, die voor extra valdemping zorgen.

2. Stabilisatiedoek neerleggen en op maat snijden met een stanleymes.

Indien de oppervlakte niet uit één stuk stabilisatiedoek gehaald kan worden, dienen de verschillende stukken stabilisatiedoek circa 20 cm te overlappen.

 

3. Rol het gras uit en leg het gras zo neer dat u vanaf de zichtzijde in de vleug kijkt.

4. Snijd het op maat met een stanleymes.

5. (optionele stap) Meerdere stukken kunstgras met elkaar verbinden.

6. Langs de randen kan het gras vastgezet worden met speciale grondpennen.

Plaats rondom het oppervlak kunstgras om elke meter een grondpen, beginnend in de hoeken.


7. Gras opborstelen met een harde bezem.

Door het gras op te borstelen, gaan de grassprieten rechtop staan.

8. Strooi het gras in met droog kwartszand (0,20 – 1,00 mm korrel).

Dit is indien noodzakelijk of gewenst. Het is afhankelijk van de grassoort en de toepassing. Verdeel de zakken zand over de oppervlakte en veeg het in.De benodigde hoeveelheid zand is afhankelijk van het soort kunstgras. Hierbij adviseren we circa 5 – 10 kg per m² ter ondersteuning van de grassprieten, waardoor de sprieten minder snel plat gaan liggen.

Let op: strooi het gras in met kwartszand (zand met een ovale/ronde korrel). ‘Gewoon’ zand is scherp en kan de vezel ‘doorsnijden’!

Aanleg service!

Het aanleggen kunnen wij voor u doen!

Bekijk de prijzen

Kom vandaag nog langs op ons showterrein

Vind uw dichtsbijzijnde vestiging in de buurt

Onze top collectie grassen

  • TÜV Rheinland getest
  • Veilig én kindvriendelijk
  • 10 jaar garantie

 

Aerdenhout Superieur

Aerdenhout Superieur

De unieke C-vormige vezel maakt dat dit grassoort een zeer sterke veerkracht heeft en hierdoor uitermate bestand is tegen zware en veelvuldige betreding.

€ 31,95 per m2

Blaricum Prestige

Blaricum Prestige

De UV-stabiliteit zorgt ervoor dat de frisgroene uitstraling behouden blijft op langere termijn. De hoogte en stevigheid van de vezels maken dat dit kunstgras geschikt is voor zowel sier als speelgras.

€ 27,95 per m2

Bloemendael Excellent

Bloemendael Excellent

Als u zoekt naar speelgras voor kinderen en huisdier(en) dan is de Bloemendael de beste keuze. Door de hoogte van de sprieten en de compacte samenstelling voelt dit gras extreem zacht aan.

€ 34,95 per m2

Wassenaar deLuxe

Wassenaar deLuxe

Deze grassoort bestaat uit drie verschillende kleuren vezels en een tweekleurige mosdraad. Dat zorgt voor een bijzonder mooie natuurgetrouwe uitstraling!

€ 22,95 per m2