Wat voor zand onder kunstgras?

Home » Wat voor zand onder kunstgras?

Wat voor zand onder kunstgras het beste is? Dat vertellen wij u graag. Kunstgras is ideaal wanneer u wilt genieten van een mooie groene grasmat, maar niet dol bent op het onderhoud dat bij een gazon hoort. Kunstgras blijft het hele jaar mooi, en u hoeft het niet te maaien, verticuteren of bij te zaaien.

Let bij het leggen van kunstgras goed op de ondergrond. Daarbij doelen wij op het egaliseren, maar ook op de juiste ondergrond. Oneffenheden vallen na het leggen ontzettend op en dat is zonde wanneer u een mooie strakke grasmat had kunnen hebben. Essentieel is daarbij de juiste ondergrond en afwerking.

Kunstgras Wassenaar deLuxe

Kunstgras in de tuin leggen

Als u een kunstgrasmat in uw tuin wil leggen, heeft u meestal al een ondergrond van zand. Zwart zand of aarde is echter geen ideale ondergrond, omdat het water slecht doorlaat. Hierdoor heeft u bij regenval kans op plassen die op het gras blijven staan.

Daarnaast is het erg lastig om zwart zand perfect egaal te krijgen, en u ziet oneffenheden sneller door het kunstgras heen. Wanneer u toch zwart zand als ondergrond heeft, kunt u dit prima ophogen met ongeveer 5 centimeter stratenmakerszand. Dit zand kunt u makkelijk egaal maken en vervolgens wordt het ingewaterd.

Dit zand wordt afgedekt met worteldoek of stabilisatiedoek. Hierdoor blijft het kunstgras, ook wanneer het intensief gebruikt wordt, mooi egaal. Het beste zand onder kunstgras is dus stratemakerszand. Wanneer wij uw kunstgras aan mogen leggen, kunnen wij ook het zand voor u verzorgen. Meer informatie over kunstgras aan laten leggen? Bekijk dan onze kunstgras aanleg service pagina.

Kunstgras Gekleurd gras luxe lichtblauw

KOM VANDAAG NOG LANGS OP ONS SHOWTERREIN

Vind uw dichtsbijzijnde vestiging in de buurt

Kunstgras Gekleurd gras luxe lichtblauw

Aanleg service!

Het aanleggen kunnen wij voor u doen!

Bekijk de prijzen