Het beste kunstgras? Lees onze keuze gids kunstgras 2023!

Home » Het beste kunstgras? Lees onze keuze gids kunstgras 2023!

Wat is het beste kunstgras? Omdat dit per situatie afhankelijk is, en er veel verschillende type kunstgras bestaan, hebben wij een keuzegids gemaakt. We helpen u graag stap voor stap het beste kunstgras te kiezen voor uw situatie.  Kunstgras heeft vele voordelen ten opzichte van echt gras: nooit meer grasmaaien, geen ander onderhoud zoals bijzaaien, sproeien of verticuteren: gewoon het hele jaar genieten van een mooie groene grasmat. Er zijn veel verschillende soorten kunstgras te koop: kunstgras voor binnen, voor sportvelden of een mooie realistische grasmat voor tuin of balkon. Elk van deze toepassingen heeft zijn eigen eigenschappen en voor elke situatie is wel een soort kunstgras ontwikkeld. Ontdek hier waar u op moet letten bij de keuze voor uw nieuwe kunstgras!

Wat is het beste kunstgras?

Het beste kunstgras is afhankelijk van het doel waarvoor u het gaat gebruiken. Kort en hard kunstgras is bijvoorbeeld perfect voor een sportveld, maar niet zo comfortabel en mooi voor in de tuin. Er is ook veel realistisch zacht kunstgras, dat perfect is als vervanger voor een grasmat in uw tuin. Hier loopt u heerlijk met blote voeten overheen, net zoals bij echt gras. Ook is het perfect en veilig om kinderen op te laten spelen. We hebben verschillende soorten kunstgras van de beste kwaliteit. Er zijn altijd voldoende mogelijkheden.

Kunstgras Wassenaar deLuxe

Wat is kunstgras?

Kunstgras wordt ook wel nepgras genoemd. Het lijkt op gras, en wordt steeds realistischer nagemaakt. Kunstgras heeft vrijwel geen onderhoud nodig. U hoeft dus nooit meer te maaien of bij te zaaien. Oorspronkelijk is kunstgras jaren geleden met name ontwikkeld voor sportvelden. Deze grasvelden hebben vaak veel te verduren, bijvoorbeeld door slidings. Kunstgras is daarom een goede oplossing omdat het niet erg gevoelig is voor slijtage. Kunstgras voor sportvelden is vaak wat korter en harder, ideaal voor de sport, maar minder comfortabel voor in de tuin. Daarom werd er speciaal zacht kunstgras ontwikkeld voor in de tuin of op het balkon. Dit voelt heerlijk zacht aan, net als echt gras. Het is dus perfect voor kinderen om op te spelen of om blootsvoets overheen te lopen.

Kunstgras Gekleurd gras luxe lichtblauw

Waarop letten als u het beste kunstgras voor uw situatie zoekt?

Er zijn verschillende dingen belangrijk wanneer u kunstgras zoekt. Iedere situatie vereist weer andere kenmerken die belangrijk zijn bij de keuze. Let daarom op de volgende zaken:

  • Allereerst is de ondergrond belangrijk. Kunstgras heeft altijd kleine afwateringsgaatjes, die ervoor zorgen dat er bij regen geen plassen water op het kunstgras blijven staan. Daarom is het belangrijk dat ook de ondergrond van uw kunstgras goed waterdoorlatend is.
    Soms is er geen keuze in ondergrond, en moet u daar het gras op aanpassen.
  • Daarna is het gebruik van belang: gaat u er veel op lopen of niet? Als het veel gebruikt wordt om te spelen, ravotten of lopen, heeft u wat slijtvaster kunstgras nodig. Is het puur voor de opvulling van een hoekje in de tuin en zal u er niet veel overheen lopen? Dan volstaat vaak kunstgras met een andere slijtage gevoeligheid.
  • Waar wilt u het kunstgras aanleggen? We hebben bijvoorbeeld speciaal “binnen kunstgras”, dat een brandwerend certificaat heeft. Zoekt u kunstgras voor uw balkon, dan kan een mat met korte sprieten handiger zijn om schoon te houden.
    Voor kunstgras naast een zwembad is het verstandig een type te kiezen dat veel water kan verwerken en niet snel verkleurd.
  • De hoogte van het gras kan ook van belang zijn. Voor een sportveld of een intensief gebruikt pad is kort stug gras beter en slijtvaster. Voor een groot gazon in de tuin wordt daarentegen weer vaak gebruik gemaakt van een type met hogere sprieten waardoor dit zachter aanvoelt en natuurlijker oogt.
  • De kleur van het gras is ook nog een keuze. Niet alleen zijn er verschillende tinten groen, maar we hebben ook zeer diverse andere kleuren in ons assortiment.
  • Wilt u het kunstgras zelf aanleggen? Dat kan met ons speciale stappenplan. Natuurlijk kunnen wij het kunstgras ook voor u aanleggen. Wij bieden namelijk een speciale aanleg service, waarmee wij de aanleg compleet voor uw verzorgen.

KOM VANDAAG NOG LANGS OP ONS SHOWTERREIN

Vind uw dichtsbijzijnde vestiging in de buurt

Aanleg service!

Het aanleggen kunnen wij voor u doen!

Bekijk de prijzen